|
Espreso Krups XP 9000 - Espresseria
Káva - jeden z nejoblíbenějích nápojů s mnoha různými podobami, příchutěmi a pochopitelně také způsoby přípravy. V dobách, jak rádi říkáme nedávno minulých, byl nejobvyklejí způsob přípravy kávy turecké, tedy zalití zrnkové kávy horkou vodou. Na espreso jsme chodívali do kaváren a lepích restaurací. S postupem doby jsme si zvykli na nové domácí způsoby přípravy kávy pomocí kávovarů a dokonce i espres jak u parních tak i vybavených vysokotlakým čerpadlem, které poskytují výsledky srovnatelné s profesionálními automaty. I tyto přístroje výrobci stále zdokonalují.
Značka Krups je ji dlouhá léta známá svými kvalitními kuchyňskými spotřebiči a zejména přístroji pro vaření kávy, co je obor, ve kterém je vedoucí značkou na světovém trhu.
Řada přednastavených receptů
Nové plnoautomatické espreso Krups XP 9000 rozhodně nezklame ádného z milovníků dobré kávy. Díky elektronickému ovládání můete vyuít přednastavených programů pro nejoblíbenějí nápoje z kávy, které se lií nejen způsobem přípravy, ale také objemem.
Na stisknutí tlačítka přístroj připraví:
- jeden nebo dva álky espresa o objemu 1x nebo 2x 50 ml
- jeden álek černé kávy - 100 ml
- jeden hrneček černé kávy - 200 ml
- velké caffe latte - 120 ml
- malé caffe late - 90 ml
- caffe late - vá vlastní recept
- velké cappuccino - 60 ml
- malé cappuccino - 40 ml
- cappuccino - vá vlastní recept
- horká voda - 240 ml
- pára - 30 sekund
Změny podle chuti
Mnoství lze pro jednotlivé nápoje přeprogramovat v irokém rozsahu podle rodinných zvyklostí pomocí programovacího boxu, který pomůe také při údrbě přístroje a poskytne informace o jeho provozu. Programovací box, který najdete pod víčkem na horní ploe espresa, spolupracuje s displejem, na kterém můete volit, kromě ji zmíněných nastavení, také automatické zapnutí nebo vypnutí, teplotu kávy, nastavit parametr tvrdosti vody, hodiny nebo jazyk, kde je bohuel zatím monost volby jen mezi němčinou a angličtinou.
Jak pracuje
Espresso Krups XP 9000 můete naplnit mletou i zrnkovou kávou, kterou v přístroji pomele robusní kuelový mlýnek z legované oceli. Káva je ze zásobníku na mletou kávu nebo mlýnku dopravena do spařovací komory, kam je pod tlakem 15 barů vháněna čerpadlem voda, kterou ohřívá Thermoblock z ulechtilé oceli. Spařovací komora nové konstrukce Optimal- Aroma- Extraction provede předspaření kávy a poté pomocí svého vířivého efektu spolu se změnou objemu vyrobí dokonalý nápoj. Ten vytéká centrálním výkově nastavitelným dispenzorem do álků. V případě výroby cappuccina nebo caffe latte je vyuita také centrální tryska páry, pomocí které přístroj vytvoří hustou pěnu. Po ukončení přípravy nápoje přístroj automaticky odstraní zbytky kávy ze spařovací komory do zásobníku na pouitou kávu.
Jednoduchá údrba
Údrba espresa Krups XP 9000 je jednoduchá. Přístroj na nutnost údrby sám upozorní a provede vás jejím prováděním. Řadu věcí udělá sám, na stisk přísluného tlačítka. Přednastavené jsou programy na odvápnění a čitění. Speciální program je určen také pro čitění trysky na mléko a její propláchnutí.
Pro jednoduché základní vyčitění je spařovací jednotka konstruována jako vyjímatelná.
Pro magazín Inspirace EURONICS zima 2005Milo Chadt milos@chadt.cz milosch@centrum.cz
foto a obrázky: Krups
Články s podobnou tématikou:
|
|
Poslední aktualizace 19.04.2016 00:00 Zaloení stránek 20.7.2005 Staňte se fanouky, dovíte se o nových článcích v předstihu.
|